2014. április 29., kedd

Kislánya digitális forradalmat hozott Kovács Patrícia életébe






Álláspontom, hogy „minden jóban van valami rossz, és minden rosszban van valami jó”, ezért nem hagyhattam ki az alábbi cikket sem, amely rámutat arra, hogy a technika újabb és újabb vívmányai segítségünkre lehetnek a szükség idején is, tehát jó, hogy vannak.
A cikk a Metropol 2014. február 27-i (csütörtöki) számában jelent meg a 19. oldalon, a Trend rovatban:

„Kovács Patrícia összenőtt az okostelefonjával. Soha nem gondolta volna, hogy így megfertőzi a modern technológia, kismamaként mégis a digitális lehetőségek segítik a babával kapcsolatos kérdésekben.”

„… - A lányom születése óta pedig mentsvárammá vált a készülék, mert számtalan babával kapcsolatos kérdésemre azonnal választ kapok. Nagyon megnyugtató érzés, hogy a kezemben tartom a megoldást.
- A gyermek születése után sok kismama érzi úgy, hogy teljesen elszigetelődik a korábbi életétől. Ilyenkor minden eszköz nagy segítség, amivel egyszerűen és könnyedén tud kapcsolatba lépni barátaival és családtagjaival – mondja Horváth Gabriella, pszichológus. – Szinte létfontosságú, hogy az idősebb generáció is lépést tudjon tartani mindezzel.”

„… - Nekünk például olyan csomagunk van, amivel egy fix havidíjért korlátlanul tudunk beszélni, úgyhogy bármikor felhívhatom szeretteimet vagy küldhetek nekik egy SMS-t, hogy épp mi történik velünk. Édesanyámnak pedig főleg e-mailben szoktam képet küldeni a babáról, ő még számítógépen, vezetékes internettel netezik, de már ez is nagy könnyebbség számomra – meséli a színésznő.
A modern infokommunikációs szolgáltatásoknak köszönhetően a felhasználók szabadsága még most is folyamatosan nő. – Ma már szinte nem létezik olyan helyzet, amikor ki kell maradnunk a kommunikációból…. – mondja Rózsa Iván, a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatója.”



A felhasznált kép forrása:






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése